مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان
سرخط خبرها

آخرین وضعیت تب دنگی در کشور | یک مورد فوتی تب دنگی که بیش از ۸۰ سال سن داشت (۳۱ تیر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۲۴۰۱۷۸
  • ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۳
آخرین وضعیت تب دنگی در کشور | یک مورد فوتی تب دنگی که بیش از ۸۰ سال سن داشت (۳۱ تیر ۱۴۰۳)
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت آخرین وضعیت تب دنگی در کشور را تشریح و تاکید کرد: تشخیص یک بیماری در یک منطقه به معنای ابتلای آن منطقه به بیماری نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر شهنام عرشی با بیان اینکه هیچ موردی مبنی بر ابتلا به «تب دنگی» در شهر تهران گزارش نشده، اظهار کرد: حدود یک ماه پیش، بیماری تب دنگی در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی «شهید بهشتی» و «ایران» شناسایی شد، اما این موضوع به معنی ابتلا به تب دنگی در شهر تهران نیست. موارد شناسایی شده جزو موارد وارداتی بودند. 

وی ادامه داد: اینطور نباید تصور کرد که شناسایی یک بیمار به معنای ابتلای آن بیماری در شهری است که بیمار در آن شناسایی شده است. سیستم بهداشتی و درمانی کشور نسبت به شناسایی بیمار هوشیار بوده و فرد مبتلا شناسایی شده است. شناسایی بیمار نه تنها در شهر تهران بلکه در شهر‌های مشهد، قم و قزوین نیز صورت گرفته است. 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه تشخیص تب دنگی به منزله و معنای وجود این بیماری نیست، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، پشه آئدس چه آلوده و چه غیرآلوده در شهر‌های تهران، مشهد، قم و قزوین که بیمار در آن شناسایی شده، صید نکرده‌ایم. البته این احتمال وجود دارد که پشه در آینده در برخی نقاط کشور وجود داشته باشد. 

عرشی ادامه داد: در حال حاضر، انتقال بیماری تب دنگی در بندر لنگه استان هرمزگان وجود دارد و لازم است موارد مورد لزوم جهت جلوگیری از گزش پشه از سوی افراد و مسافران به شهر‌ها و کشور‌های آلوده رعایت شود. البته هیچ محدودیتی هم برای سفر به مناطق مختلف کشور وجود ندارد؛ اگر یک منطقه به پشه آلوده شود، اطلاعات لازم در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد. 

وی با بیان اینکه مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، اطلاعات مربوط به بیماری تب دنگی را دو بار در هفته به روزرسانی می‌کند، افزود: اطلاعات مربوط به بیماری تب دنگی در سایت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت منتشر شده و دو بار در هفته به روزرسانی می‌شود. در حال حاضر، ۱۵۱ مورد اتبلا به بیماری تب دنگی گزارش شده و یک نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده است. یک مورد فوتی تب دنگی، بیش از ۸۰ سال سن داشت و در امارات به این بیماری مبتلا شده بود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به خبری مبنی بر فوت یک پزشک فوق‌تخصص طرحی در شهر قوچان به دلیل ابتلا به تب دنگی گفت: اخباری درباره مرگ یک پزشک طرحی در شهر قوچان به دلیل تب دنگی در شبکه‌های اجتماعی طی دو هفته گذشته منتشر شد. این خبر شایعه بود و تکذیب شد؛ وی به دلیل بیماری دیگر جان خود را از دست داده بود. مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، اطلاعات مربوط به تب دنگی را در اختیار سازمان‌های جهانی قرار می‌دهد. هرگونه تغییر درباره تعداد مبتلایان و فوتی‌های تب دنگی اطلاع‌رسانی می‌شود. 

وی ادامه داد: تغییرات اقلیم و گرم‌تر شدن هوا در تخم گذاری و توسعه پشه آئدس و بیماری‌های منتقله از آن در دنیا موثر بوده است. در ۵۰ سال گذشته ۱۰ کشور دنیا به آئدس آلوده شدند ولی هم اکنون تعداد این کشور‌ها به ۱۲۰ کشور رسیده است.

عرشی پیش از این نیز با توصیه به خارج نشدن از منزل در هنگام صبح و غروب در مناطق آلوده به پشه آئدس، گفته بود: کسانی که می‌خواهند در این مناطق رفت و آمد یا به این مناطق سفر کنند حتما لباس آستین بلند بپوشند. پشه آئدس به ویژه آئدس اجیپتی، علاقه زیادی به خونخواری از انسان دارد و اگر شرایط مساعد باشد، هر یک ساعت خونخواری کرده و در طول ۲۴ ساعت تعداد زیادی را مبتلا به بیماری می‌کند و همین مساله عامل همه‌گیری انفجاری این پشه است.

وی بهترین اقدامات برای کاهش بیماری و جلوگیری از همه گیری آئدس را بهسازی محیط و افزایش سواد سلامت افراد و آموزش مردمی در خصوص ویژگی‌های این پشه و بیماری‌های آن دانست و گفت: افرادی که دچار گزش شده و علائم بیماری همچون تب و بدن درد در آنان بروز می‌کند، باید به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->